Arenberg Festival bracht 70.280 bezoekers op de been

Meer dan drie maanden lang stroomde er blauw bloed door Leuven. Het veelzijdige programma met zo’n 30 projecten bracht maar liefst 70.280 mensen op de been.

Het Arenberg Festival is sinds zondag 20 januari 2019 definitief afgelopen. Meer dan drie maanden lang stroomde er blauw bloed door Leuven. Het programma bracht op diverse manieren het markante geslacht Arenberg terug tot leven. En dat werd gesmaakt, want het veelzijdige programma met zo’n 30 projecten bracht maar liefst 70.280 mensen op de been.

 

Het hoogtepunt van het Arenberg Festival waren de tentoonstellingen in M - Museum Leuven en de Universiteitsbibliotheek, die in totaal 53.665 bezoekers aantrokken. De tentoonstelling ‘Macht en Schoonheid. De Arenbergs’ in museum M was de absolute blikvanger met 45.641 bezoekers. Wie niet op tijd tot in Leuven geraakte kan vanaf vandaag online door deze expo wandelen. In de vorm van een virtuele 360°-tour kan je de tentoonstelling op de website van M nog eens herbeleven.

Naast de tentoonstellingen in M en de Universiteitsbibliotheek organiseerden meer dan 70 partners allerlei activiteiten. Hiermee kreeg de bezoeker meer inzicht in het leven van de adellijke familie en haar impact op de regio. Aan deze activiteiten namen 16.615 mensen deel. Niet alleen het publiek was enthousiast, ook de vele partners spreken van een groot succes. De grote voltreffer was het openingsweekend, waarvoor bijna 10.000 mensen afzakten naar het Arenbergkasteel in Heverlee. Ook de rondleidingen in het kasteel waren in een mum van tijd uitverkocht.

 

Het Arenberg Festival is een initiatief van KU[N]ST Leuven vzw, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven.

 

 

Lien De Keukelaere

Coördinator, KU[N]ST Leuven vzw

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KU[N]ST Leuven

KU[N]ST Leuven is het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven. De organisatie heeft als kerntaak om grootschalige culturele projecten rond een specifiek thema op te zetten in samenwerking met partners uit de cultuur- en erfgoedsector en het wetenschappelijke en toeristische veld.

Contact

Naamsestraat 96, 3000 Leuven

+32 479 55 14 21

[email protected]

www.kunstleuven.be