Leuvens stadsfestival 500 jaar Utopia lokt record van meer dan 220.000 deelnemers

90.137 bezoekers voor de tentoonstelling ‘Op zoek naar Utopia’ in M - Museum Leuven

Op zoek naar Utopia in M ontving 90.137 bezoekers. Opvallend is het spectaculair hoge aantal groepsbezoeken. Met 1.655 rondleidingen is Op zoek naar Utopia de meest bezochte tentoonstelling in groepsverband sinds de opening van het museum in 2009. Vooral tijdens de laatste weken was de opkomst zeer hoog. De kerstvakantie met de extra openingsdagen was een voltreffer.

Nieuw was de combinatie van M en de Universiteitsbibliotheek. De historische tentoonstelling Utopia & More was voor velen de ideale aanvulling op een bezoek aan M en trok 15.785 belangstellenden. Ook de andere projecten ontwikkeld in de schoot van KU[N]ST Leuven, het unieke samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven, waren in een mum van tijd uitverkocht.

Naast de hoge publieksopkomst was de enthousiaste respons van zowel pers als publiek opmerkelijk. Enkele quotes uit het gastenboek van Op zoek naar Utopia:

“Ik ben 73. Dat ik dit nog heb mogen zien. Dank M.”

“De mooiste expositie die ik gezien heb in meer dan 35 jaar”

“Unique! Extraordinaire! Vaut le voyage… Merci!”

“One wishes always to come again and see More”

Voorbij 500 jaar Utopia

Het stadsfestival 500 jaar Utopia sluit de deuren, maar de zoektocht naar een betere wereld blijft brandend actueel in Leuven. Onder de vlag van YOUtopia gaat de stad samen met haar inwoners het komende anderhalf jaar op zoek naar de collectieve stadsdroom en de kunst van het samenleven. Meer info op www.youtopia.be.

500 jaar Utopia is een initiatief van KU[N]ST Leuven vzw, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven. De tentoonstelling ‘Op zoek naar Utopia’  is gerealiseerd in samenwerking met Illuminare - Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst (KU Leuven) en M - Museum Leuven.

De partners van 500 jaar Utopia:

30CC, Akademie van het leives dialect, Artforum, Campanae Lovanienses, Canvas, CAW Oost-Brabant, Centrum Menselijke Erfelijkheid KU Leuven, Commissie Actuele Kunst KU Leuven, Compagnie Tartaren, Culturele Studies KU Leuven, de Bib Leuven, De FactorY, De Rode Antraciet, Dienst Congres en Event KU Leuven, Dienst Cultuur KU Leuven, Digitale Week, Fabio Wuytack, Fablab KU Leuven, Faculteit Theologie KU Leuven, Festival 20/21, Fonk, Frascati Symphonic, Het Depot, het nieuwstedelijk, IJzerenberg, Illuminare KU Leuven, KADOC KU Leuven, Kunst en Erfgoed KU Leuven, Lectio KU Leuven, Leuven+, Leuven Leisure, Liefst Leuven, LUCA School of Arts – Jazz, Luc Verpoest, Martha!tentatief, Matrix, Max Last, Metaforum KU Leuven, M – Museum Leuven, School Ter Bank, SLAC/Academie Beeldende Kunst, Stad en Architectuur, Stadsarchief Leuven, STUK, TedX Leuven, Toerisme Leuven, Universiteitsbibliotheek KU Leuven, Vormingplus Oost-Brabant, Werktank

Lien De Keukelaere

Coördinator KU[N]ST Leuven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KU[N]ST Leuven

KU[N]ST Leuven is het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven. De organisatie heeft als kerntaak om grootschalige culturele projecten rond een specifiek thema op te zetten in samenwerking met partners uit de cultuur- en erfgoedsector en het wetenschappelijke en toeristische veld.

Contact

Naamsestraat 96, 3000 Leuven

+32 479 55 14 21

[email protected]

www.kunstleuven.be